Fakta

Hemmahamn

2019-01-06 (1)

Båtarna har sin hemmahamn vid min mors brygg på Ramsdalen som ligger på Värmdös östra sida. Hit tar du dig enkelt med bil ca 4,6 mil från Stockholms Centralstation. Adressen är Korsuddsvägen 2 139 54  Värmdö. Det finns också möjlighet att ta bussen, lättast är att ta buss 462 från Slussen, länk till buss  Sök buss

Vid bryggan finns det tillgång till landström och parkering för bilen. Om ni kommer med dubbla bilar så är det bra att meddela mig om detta. Det finns inga möjlighter att fylla på vatten eller slänga sopor då det råder vattenbrist i hela Stockholms skärgård. Jag rekommendera därför att ni gör detta vid Bullandö marina där ni också kan tömma toatanken och fylla på diesel. Om ni har bokat slutstädnig så behöver ni endast se till att toatanken är tömd.

Kontrakt

Efter att vi har kommit överens om vilken båt ni kommer att hyra samt under vilken period skickar jag över ett kontrakt med alla detaljer angånde bokningsavgift och självrisk deposotion mm. Du läser igenom och skriver under och mailar tillbaka till mig och betalar in boknings avgiften. När ni sedan hämtar båten har vi en genomgång av eventuella ”skador eller trasiga saker” och skriver under ett skadekontrakt på plats samtidigt som ni då betalar en självrisk deposition på 5000kr. Vid återlämnadet går vi igenom båten angånde skador och städning, om allt ser bra ut så får ni tillbaka självrisk depositionen. Länk till avtalet

Försäkring

Båten har en special försäkring för uthyrning genom Pantaenius

Återlämnande av båt

Vid återlämning av båten ska vatten och diesel vara på fyllda samt toatanken tömd, för gasolen tar jag en avgift på 150 kr.

Städning

  • Samtliga filtar, täcken och kuddar ska skakas
  • Damsug ur alla förvaringsutrymme samt dynorna och durken
  • Torka ur alla utrymmen inklusive stuvfacken och durken
  • Vid köket så ska ugnen rengöras om den har använts, samt torka ur hela köket inklusive taket extra noggrant och glöm inte bakom spisen samt i kylskåpet invändigt. Ta fönsterputs på spisen, ugnsluckan och diskhon.
  • Rengör toaletten, torka bakom toalettstolen och putsa spegeln.
  • Utvändigt så ska båten tvättas av, glöm inte att lyfta på teak durken i sittbrunnen, samt att sortera upp det yttre stuvfacket.

Vid fel på båten

Om något händer med båten medans ni använder den så är det väldigt viktigt att ni meddelar mig så att jag har möjlighet att reparera den när ni lämnar tillbaka båten. Om det skulle uppstå ett allvarligt fel t.ex att inte motorn startar så kontakta mig så kommer jag ut till er så snabbt som möjligt och för att åtgärda felet i mån av möjlighet, så att ni kan segla vidare.

%d bloggare gillar detta: